Ny blankmedieordning

Ny blankmedieordning – hvad betyder det for jer som kunde?

25. marts 2022

Vigtig info til alle netIP kunder (udsendt d. 25/3-2022):

Det er muligt at slippe for denne afgift, hvis der er tale om salg, der i sidste ende er til erhvervsbrug. Det kræver dog, at i som kunde søger om afgiftsfritagelse hos Copydan KulturPlus.

netIP a/s vil som forhandler automatisk opkræve de nye afgifter med mindre i som kunde er registreret med afgiftsfritagelse hos Copydan KulturPlus og har mailet jeres godkendelsesbevis til os på bogholderi@netip.dk

For at være sikker på at have dokumentationen i orden, og dermed overholde lovgivningens regler, skal vi altså have dette godkendelsesbevis.

Se de gældende afgiftssatser på Copydans hjemmeside her.

Hvordan søger man om afgiftsfritagelse hos Copydan KulturPlus?

I kan søge om afgiftsfritagelse hos Copydan KulturPlus her

Efter tilmeldingen vil man hurtigst muligt få tilsendt godkendelsesbeviset via mail fra Copydan KulturPlus. Det er dette bevis, som i skal videresende til bogholderi@netip.dk

 

Hvorfor skal man godkendes af Copydan KulturPlus?

Copydan KulturPlus er en kollektiv forvaltningsorganisation, der på baggrund af ophavsretslovens §39 er sat til at administrere ordningen, og sikre, at der opkræves vederlag på rettighedshavernes vegne, når der sælges eller udleveres smartphones, tablets, computere og harddiske i Danmark til privat brug.

I kan blive godkendt af Copydan KulturPlus til at købe lagringsmedier vederlagsfrit, hvis I kun anvender medierne internt i virksomheden eller til undervisningsbrug.

 

Support