Vi kaster julegaven i havet

11. december 2020

Vores kunder må kigge langt efter den traditionelle julegave. En strandrensning og donation til projektet Strandet på 50.000 kroner er gaven som har skabt glæde for både giver og modtager. 

 

For os medarbejdere i netIP plejer december at være præget af kundebesøg, kundegaver, julekort og tak-for-året-der-gik-snakke. Men i år har vi valgt at bryde en tradition om at sende en almindelig julegave til kunderne og udfordre vanetænkningen for at stille skarpt på dét, der er vigtigt og giver værdi for os medarbejdere og vores kunder i netIP.

 

  

”Julen er hjerternes fest, og vi har valgt at kaste vores kærlighed i havet. Vi har i stedet for en kundegave valgt at give en hånd med for at rense strandene for affald, der er skyllet i land. Derudover skal vores donation til projektet Strandet i Vorupør bruges til at opsamle 500 kg. affald, som så vidt muligt bliver genanvendt og omdannet til nye produkter ” forklarer adm. direktør Carsten Hedemann.    

 

Carsten Hedemann fortæller, at medarbejderne udtrykker stor glæde over muligheden for at blive involveret i årets julegave. Oprindeligt var det planen, at alle 180 medarbejdere skulle inviteres  en strandtur for at samle affald sammen med deres familier. Det kunne imidlertid ikke lade sig gøre på grund af forsamlingsforbuddet, og derfor blev en lille gruppe af medarbejdere udvalgt som ambassadører.  

 

”Jeg må jo nok indrømme, at jeg lige skulle tænke over, om idéen om at kaste julegaven i havet ville blive modtaget positivt af medarbejderne og kunderne. Mine bekymringer er heldigvis blevet gjort til skamme. Vi har oplevet en enorm opbakning til at droppe julegaven for til gengæld at kunne glæde endnu flere mennesker, når de færdes på strandene” uddyber Carsten Hedemann. 

 

I sidste uge udsendte vi således en elektronisk julehilsen med en kort film, hvor vores medarbejderne forklarer meningen med at udskifte julegaven og i stedet for give en håndsrækning til naturen. Sidenhen er det væltet ind med positive reaktioner fra vores kunder over hele landet, som bakker op om initiativet. Det har givet os mod til at gøre det til en tradition at sætte mennesker i spil og give dem en positiv oplevelse, når de næste år skal udsende en julehilsen.

 

”Det giver motivation, stolthed og begejstring, når vi som medarbejdere kan udvise menneskelig bæredygtighed og udrette noget meningsfuldt i fællesskabets ånd. Vores julegaver vidner om, at det giver rigtig god mening og en masse positiv energi at udvise iderigdom og overskud til at gøre noget nyt og godt for verden omkring os”, slutter Carsten Hedemann. 

 

I filmen medvirker også netIP’s værdiambassadør Casper Steinfath, som er SUP-surfer og har vundet guld ved EM og VM otte gange. Desuden fortæller Jens Wilhelm Jørgensen fra projektet Strandet om vigtigheden af netIP’s gave til havet. 

 

Udvalgte reaktion fra vores kunder

 • Tusind tak for jeres julehilsen og initiativ til en god og jordnær måde at hjælpe naturen. 
 • Rigtig fin ide, som jeg synes I skal gøre hvert år fremover! 
 • Vi kan kun sige tak og i lige måde. 
 • Thank you for the innovative and also inspiring Christmas gift. I really appreciate your great work to protect the ocean as it belongs to all of us and future generation. That reminds us that we always need to respect nature, try our best to take care of it, and keep it a safe and better place for everyone; and hopefully, it will be kinder to us in 2021. 
 • Så sidder man her med tårer i øjnene. Hvor er det en smuk og fantastisk tanke og lækker film! 
 • Det var da en god ide – og vi siger tak for gaven. Jeg samler selv plast på stranden i Lønstrup hver år, og der er nok at tage af! Så super, at I støtter og sætter fokus på sådan et initiativ! 
 • Tak for denne gode gerning (julehilsen) det har været en fornøjelse at samarbejde med jer med flytningen over til jer. Jeg ser frem 2021 som forhåbentligt bliver et år, hvor vi i igen kan bevæge os frit rundt i verden. 
 • Dejligt at i bruger pengene på noget fornuftigt - Vi skal passe bedre på vores planet. Det var der andre der kunne lære af. 
 • Stor respekt og Thumbs UP. Godt at netIP giver pengene til et godt formål og tænker på Verdensmål nr. 14 (Livet i havet) Vi andre mangler sgu ikke noget. 
 • Jeg er vild med det! Det ser ud som om, at I havde en god tur – vi skulle også have været ude med Strandet – det må vi have til gode. 
 • Tusind tak for den dejlige gave. Jeg bor selv ved havet i Hornbæk og samler også plastik op på mine gåture langs vandet. 
 • Selv tak, for året der snart er gået, jeg håber vi får en lige så go’ dialog og samarbejde i 2021 som vi har haft i 2020. Dejligt at i tænker ud af boksen og videoen giver bestemt stof til eftertanke. 
 • Rigtigt fint julekort/video – det kan jeg tilslutte mig 100% 
 • Lovely idea to do something different and for a good cause. 
 • Vores kære jord har også brug for ekstra opmærksomhed i disse tider, dermed en rigtig god ide. 
 • Det var da en sympatisk tanke, og en rigtig god sag at støtte. 
 • Det var da en rigtig god idé og får nogle tanker frem om, hvordan vi behandler vores jord.  

 

Billeder fra strandrensningen

  

 

Support