Windows 11 er på vej - er I klar til det?

Opdateringer skal vel bare installeres...eller hvad?

4. Oktober 2021

I løbet af 2021 og 2022 udruller Microsoft den nyeste udgave af Windows, hvor det er blevet tid til nummer 11. I IT-kredse har det længe været en intern joke, at hver anden opdatering giver en dårligere oplevelse end forgængeren - Så hvis du har været glad for Windows 10, skal du muligvis begynde at forberede dig… 

Spøg til side, for det er meget subjektivt (og nørdet) hvorvidt man er fan af en Windows version eller ej, så bør alle begynde at forberede sig på opdateringen til Windows 11. For uanset hvordan den nye Windows-version fungerer, så er det vores erfaring, at opdateringer altid giver udfordringer for brugerne.

Til at starte med kan du stille dig selv, og dine kollegaer, følgende spørgsmål:

 

  • Er vores IT centralt styret?
  • Er der kommunikeret en plan internt for, hvordan medarbejdere skal forholde sig til softwareopdateringer?

Hvis svaret til ovenstående er nej, eller du ikke kender svaret, så skal du læse med videre.

Det er nemlig ikke uden risiko at opdatere til Windows 11, hvis det ikke på forhånd er blevet afstemt det på tværs af jeres organisation. Det kræver en vis forberedelse at overgå til et nyt styresystem uden potentielt at møde ind til en computer, der ikke længere kan tale sammen med resten af virksomheden. 

I lægmandstermer risikerer du, hvis du ukritisk opdaterer til Windows 11, at din PC begynder at tale et sprog, som ikke længere kan forstå resten af jeres IT.
Det kan bl.a medføre:

 

  • At du ikke længere har mulighed for at printe 
  • At din antivirus ikke virker
  • At du ikke længere kan modtage den samme it-support, som du er vant til  
  • At din computer ikke længere kan starte og i stedet viser blue screen of death
  • At I som virksomhed i sidste ende bliver nødt til at fremrykke planlagte it-investeringer for at bringe alle tilbage på samme kompatibilitetsniveau 

    

En af de store udfordringer er at udrulningen af Windows 11 sker arbitrært. Det betyder at medarbejderne i jeres virksomhed, hvis ikke I har fastlagt centraliserede begrænsninger, vil blive tilbudt opdateringen på forskellige tidspunkter. 

På den måde opstår risikoen for, at halvdelen af virksomheden pludselig arbejder med Windows 10, mens resten er overgået til 11 og nu skal jeres øvrige IT så forsøge at tale to sprog på samme tid. Og hvis først opdateringen er foretaget, så er man forholdsvis låst og kan ikke bare trykke Ctrl+Z.

Hvis du gerne vil sikre, at overgangen til Windows 11 bliver en succes hos jer, har vi tre simple anbefalinger:

  • Undersøg kompatibiliteten mellem Windows 11 og jeres øvrige systemer og programmer  
  • På baggrund af den, bør I få udrullet en plan for, hvordan medarbejdere skal forholde sig til den nye opdatering 
  • Alternativt kan I i mellemtiden gøre opdateringen utilgængelig fra central hånd 

 

God opdatering !

Support